четвъртък, 23 декември 2010 г.

Мъфини с ябълки

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1 ванилия
1 ч.ч. едро настъргани ябълки

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се прясното мляко, олиото, брашното, пресято с бакпулвера, канелата, ванилията и ябълките.
Сместа се изсипва в намаслени формички за мъфини и се пече в умерена фурна 35 мин. Преди сервиране се поръсват с пудра захар.
От тази доза излизат 18 бр.
Невероятно леки, пухкави и топящи се мъфини!

*Използвах леко кисели ябълки, сорт "Петровки", затова мъфините не са прекалено сладки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар