вторник, 28 декември 2010 г.

Ябълкови розички

Продукти:
250 гр кисело мляко
4 с.л. захар
60 гр меко масло
250 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия

2 ябълки
пудра захар за поръсване

Млякото се разбърква със захарта. Добавят се мекото масло, ванилията и брашното. Омесва се меко тесто, завива се с домакинско фолио и се оставя за час в хладилника.
Ябълките се разрязват на четвъртинки, почистват се от семенниците и се нарязват на много тънки пластинки /най-добре с ренде тип Бьорнер/.
Тестото се изважда от хладилника и се разточва на правоъгълник с дебелина 3-4 мм и дължина 30 см. От него се режат ленти с широчина 1,5 см и по цялата им дължина една до друга се нареждат ябълковите пластинки. Всяка лента се навива заедно с ябълките на рулце и краят се подвива под получените розички.
Розичките се нареждат в тава върху пекарска хартия и се пекат в предварително загрята фурна докато крайчетата станат златисти.
Охлаждат се и се наръсват с пудра захар.
Източник: В-к Всичко за семейството

Няма коментари:

Публикуване на коментар