вторник, 28 декември 2010 г.

Калии

Продукти:
2 яйца
2 кафени чашки пудра захар
2 кафени чашки брашно

Разбиват се яйцата с пудрата захар, прибавя се брашното. В тава , застлана с пекарска хартия, с чаена лъжичка се сипва от сместа на разстояние. Пекат се в загрята фурна до зачервяване на крайчетата /стават много бързо/. Още горещи се прищипват с пръсти в единия край, така че да се слепне и да придобие форма на кала. В средата се слага черешка от сладко.

1 коментар:

  1. Тези калии ги помня от детството си. Майка ги правеше с ядка белен бадем в средата и украсяваше с лимонова коричка. В най-скоро време ще взема да ги проготвя и ще сравня рецептата.

    ОтговорИзтриване