сряда, 8 август 2012 г.

Конфитюр от тиквички с локум



Продукти:
2 кг тиквички /обелени, почистени от семенната част и нарязани на кубчета/
800 гр захар
200 мл вода
2 кутии локум "Цветен"
1 ч.л. лимонена киселина


          Посипете нарязаните на кубчета тиквички със захарта и ги оставете да престоят една нощ в хладилник. На сутринта налейте водата и сложете на огъня. Бъркайте докато тиквичките омекнат и сиропа се сгъсти. Нарежете всеки локум на 4 и го прибавете към тиквичките. Варете конфитюра още 10 мин или докато локума се разтопи. Добавете лимонената киселина и след 2-3 мин свалете от огъня.
           Разсипете в сухи бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу. Ако желаете - стерилизирайте за 5 мин.
  



* Рецептата е на колежка на моята свекърва. Конфитюрът става много ароматен, с леко желирана консистенция.

7 коментара:

  1. Добре се завърнала, Ети :) И отново със страхотно сладко! Познай как въздейства на човек последната снимка :))
    Очаквам снимки от морето, надявам се, че сте си изкарали много хубава почивка!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Колко нетрадиционен конфитюр! Интересно дали ще се хареса и у дома? :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мариетка,привет отново!
    Разкошно е сладкото ти,а с локум сигурно е още по-вкусно!
    Сърдечни прегръдки ! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много обещаващо звучи, Ети! Със сигурност е вкусно и ароматно сладкото, ще го опитам непременно!

    Прегръдки и весел петък!

    ОтговорИзтриване
  5. Е, това вече съвсем ме изуми! Не съм си и помисляла за подобно нещо! Браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Ухаааа! Обичам сладко от тиквички. Но с локум не съм опитвала. Звучи много добре.

    ОтговорИзтриване
  7. Мариета, идвам с благодарности за рецептата! Направих пробна доза и много ни хареса. Сега раздавам рецептата на приятелки и планувам втора доза. Благодаря ти и хубава събота!

    ОтговорИзтриване