понеделник, 13 август 2012 г.

Омлет с тиквичка и домат




За всяка порция:
2 големи яйца
2 с.л. студена вода
7-8 тънки кръгчета тиквичка
1/2 домат
50 гр сирене
50 гр кашкавал
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
2-3 листчета пресен босилек




          Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие. Сложете кръгчетата тиквичка и ги обърнете щом променят цвета си. Наредете отгоре шайбите от половинка домат - ако пусне сок при рязането - излейте и него. Оставете 2-3 мин да се задушава и поръсете с натрошеното сирене.
           Разбийте яйцата със студената вода, посолете, добавете прясно смлян черен пипер. Излейте ги върху зеленчуците. Не разбърквайте. Похлупете с капак и оставете 5 мин или докато яйцата стегнат. Поръсете с нарязаните листенца пресен босилек и настъргания кашкавал. Дръпнете от огъня щом кашакавалът се разтопи.





5 коментара:

  1. Чудесен! Много аапетитно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  2. Чуден омлет! А с тези разтечени сиренца отгоре... направо е мечта :))
    Поздрави и хубава нова седмица, Ети!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно! Точно по мой вкус. Обожавам омлети, а твоя вариант е чудесен.
    Поздрави и хубава нова лятна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Я, какво вкусно омлетче тук!Чудесна идея за сиренцата отгоре!

    ОтговорИзтриване