неделя, 4 август 2013 г.

Клафути с нектарини


Продукти:
 5-6 нектарини
 4 яйца
 150 г захар
 30 г краве масло
 250 мл сладкарска сметана
 5 с.л. ванилов пудинг на прах

 масло за намазване на формата

 пудра захар за поръсване




Измийте и разполовете нектарините, отстранете костилките. Нарежете ги на полумесеци с дебелина 7-8 мм. Намажете дъното и стените на кръгла форма с диаметър 25-28 см с масло и изсипете в нея парченцата нектарини.




          Разбийте яйцата и захарта до побеляване. Добавете разтопеното масло и сметаната, поръсете пудинга отгоре и разбийте за кратко. Получава се тесто с консистенцията на палачинково. Залейте с него нектарините и изпечете за 30 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна.




          Охладете клафутито и поднесете поръсено с пудра захар.


7 коментара:

  1. Ети, много апетитно клафути!
    Взимам виличка и сядам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Лек и много приятен плодов десерт!
    Мариетка, изглежда толкова апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Леко, свежо, вкусно. Идеално за лятото!

    ОтговорИзтриване
  4. Все още не съм се наканила да го опитам, но изглежда прекрасно и при теб, Мариетка! Да ви е сладко и хубава вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Излежда хем лесно, хем много вкусно, определено трябва да се опита. Поздравление и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Апетитно и толкоооооова сочно!

    ОтговорИзтриване
  7. Превъзходен,сочен и много плодов десерт,Ети!Прекрасни кадри ,нектарините ти са идеални!Пожелавам много позитивен летен месец!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване