четвъртък, 6 юли 2017 г.

Печени пресни билкови картофки



Продукти:
пресни картофи
зехтин/олио
сол
червен пипер
черен пипер
розмарин
мащерка
чубрица



          Измийте много добре картофите, най-добре с четка. Подсушете ги. По-малките оставете цели, големите нарежете на едро. Поставете ги в дълбока купа и овкусете с подправките, добавете 2-3 с.л. зехтин или олио и разбъркайте добре. Изсипете в тава, покрита с хартия за печене на един ред.
          Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и изпечете до образуването на златиста хрупкава коричка. Сервирайте като гарнитура или мезе за бира.


1 коментар:

  1. Семпли и вкусни. Любими самостоятелно, като гарнитура, всякак. Обичам картофки :)

    ОтговорИзтриване